Vergaderzalen te huur in het CIB Oost-Vlaanderen-gebouw

Bent u op zoek naar een vergaderzaal, zoek niet verder, CIB Oost-Vlaanderen kan u volgende zalen aanbieden:

 

- Onze grote vergaderzaal met ruimte tot 22 personen, voorzien van beamer, airco, schrijfbord, inclusief koffie en water wordt ter beschikking gesteld voor de prijs van € 200 netto voor een halve dag en € 300 netto voor een volledige dag.

- Onze kleine vergaderzaal met ruimte tot 8 personen, voorzien van een schrijfbord, airco, inclusief koffie en water wordt ter beschikking gesteld voor de prijs van € 100 netto voor een halve dag en € 150 netto voor een volledige dag.

 

Beschikbaarheid op aanvraag bij het secretariaat.

 

*Plexiglas voorzien in de grote vergaderzaal.

  Handgels beschikbaar in beide zalen.


Lees verder:

Te huur: Kantoorruimtes te Zwijnaarde

Nieuwe kantoorruimtes vrijgekomen in ons gebouw te Zwijnaarde.

 

Op het gelijkvloers van ons gebouw zijn 2 kantoorruimtes vrijgekomen namelijk kantoor 1 en 2 (bevinden zich naast de ingang).
Deze hebben elk een oppervlakte van 12,56 m².
De prijs bedraagt 300 euro excl. 21% btw/maand afzonderlijk of 450 euro als ze samen verhuurd worden. (2 maanden huurwaarborg via Korfine, kost plaatsbeschrijving 100 euro.)

Mogelijkheid om een tussendeur tussen beide ruimtes te plaatsen is bespreekbaar. De kantoren zijn gedeeltelijk bemeubeld. Er is  airconditioning voorzien in kantoor 1.

Mogelijkheid tot jaarcontract. Incl. EGW, enkel telefonie en internet zelf te voorzien. (eventueel wel bespreekbaar)

Mogelijkheid tot gebruik kleine vergaderzaal, 2x/maand mits reservatie en op basis van beschikbaarheid.

Gebruik van parkeerplaatsen op basis van beschikbaarheid.

Gedeelde keuken.

 

De andere ruimte betreft een kantoor op de 1ste verdieping, kantoor 21: 20m² (4,65 x 4.3) .

  • Het kantoor is ook voorzien van individuele airco.
  • Terbeschikkingstellingsovereenkomst van € 425/maand excl. 21% BTW, zonder communicatiekosten maar inclusief EGW, Ivago (papier/rest), wekelijkse schoonmaak, gebruik gemeenschappelijke keuken en mogelijkheid tot gebruik kleine vergaderzaal.
  • Gebruik van parkeerplaatsen op basis van beschikbaarheid.
  •  

Tijdens de kantooruren kan u altijd op afspraak met ons secretariaat deze kantoren bezoeken. Bel ons op 09/220 22 05.
Kent u iemand die op zoek is naar een aangename werkplek? Dan kunt u rekenen op een eenmalige nettocommissie van 15% berekend op jaarbasis.

Foto's van de ruimtes kan u in onderstaande link terugvinden.


Lees verder:

Beleggen in vastgoed? Meerdere mogelijkheden...

De interesten op leningen staan historisch laag. Geld op de bank brengt weinig of niets op.
Zowel voor de eigen woning als voor een huurwoning is en blijft vastgoed de beste en betrouwbaarste investering.

Vandaag wonen 74% van de Vlaamse gezinnen in een eigen woning. De vraag naar huurpanden zal echter volgens alle studies sterk toenemen. Een woning kopen of bouwen om te verhuren, zal door de grote vraag een mooie opbrengst opleveren. Wil je zelf geen tijd steken in de verhuring, de plaatsbeschrijving, ... dan kan je een beroep doen op een rentmeester/vastgoedmakelaar die dit alles voor een vast percentage voor jou regelt.

PROJECTGROND
Beschik je over een projectgrond, dan kun je samenwerken met een ervaren promotor. Indien je deze kan kopen onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de gevraagde vergunningen kan daar voor de verkoper een hogere prijs tegenover staan. Het risico om te veel te betalen omdat men achteraf geen vergunning kan bekomen voor het geplande project, valt immers weg. Bij bouwgronden zal een prijs per m2 gerekend worden maar wel in functie van de ligging en de perceelgrootte. Hoe kleiner een bouwgrond, hoe duurder per m2. Bij appartementen zal de prijs niet per m2 grond zijn, maar verschillen naargelang het aantal appartementen van een gemiddelde grootte waarvoor vergunning verkregen kan worden. Als op dezelfde grond 10 appartementen kunnen gebouwd worden in plaats van 5, zal de waarde natuurlijk verschillend zijn. Bij een opschortende voorwaarde kan men naast een minimumprijs ook een waarde plaatsen in functie van het vergunde aantal. Je kan ook werken met een opstalrecht. In dat geval blijft de verkoper eigenaar van de grond, kan de volledige ontwikkeling gebeuren door de promotor en dit eventueel voor zijn rekening. Je krijgt je eigendom in stukken betaald naargelang er loten verkocht worden met hierbij uiteraard een maximumtermijn afhankelijk van de grootte van het project. Gezien de promotor niet zelf hoeft te investeren in de grond, kun je in ruil een hogere prijs bedingen. De toekomstige kopers kopen rechtstreeks de grondaandelen van jou en betalen daarop registratiekosten en geen 21 % btw.

HERINVESTEREN
In de hierboven opgesomde mogelijkheden krijgt de verkoper een mooie som geld voor zijn eigendom. Vraag is wat je hiermee nu het beste doet? Op de bank plaatsen aan de gekende lage opbrengst of herinvesteren, bijvoorbeeld in je eigen project? Als je jouw som geld elders investeert, moet je de grond aankopen en daarop registratierechten of btw betalen. Als je bijvoorbeeld je eigen grond ruilt voor een of meerdere appartementen of woningen in het eigen project, hoef je de grond niet meer te kopen aangezien je al eigenaar bent en spaar je heel wat kosten uit. Daarenboven kun je gezien het project nog gestart moet worden, perfect de ligging, indeling en afwerking kiezen. Een andere mogelijkheid is om een joint venture aan te gaan met de promotor. Je brengt de grond in (waarvoor je vergoed wordt) en een deel van de investering voor de gebouwen. De promotor brengt zijn ervaring in en zorgt voor de praktische afhandeling van het project. Hij brengt ook het resterende kapitaal in voor de realisatie van het project. Je spreekt op voorhand een winstverdeling af.
Concluderend kunnen we dus stellen dat als je het geld niet meteen nodig hebt, er een grotere opbrengst gerealiseerd kan worden door een goede samenwerking op te zetten.
Uiteraard ga je niet met iedereen in zee. Kan de promotor jou een bankwaarborg leveren waarbij je 100 % bent ingedekt bij financieel onvermogen?

KANTOORGEBOUWEN
Net als voor woningen, viel er ook voor kantoorgebouwen een belangrijke prijsstijging te noteren. Er is veel vraag en weinig aanbod. Ook bij de kantoormarkt is de tendens naar nieuwbouw met een goede bereikbaarheid merkbaar.
In de Vlaamse kantoorsteden (Antwerpen, Gent, Mechelen, Leuven en Hasselt) is de laatste vijf jaar 370.000 m2 verhandeld aan nieuwe of vernieuwde gebouwen.
In Antwerpen loopt de prijs per m2 op tot 160 euro. Winkelvastgoed daarentegen is meestal geen goede belegging meer.

 

Willy Haegens

Ere-voorzitter CIB en Fexpro

* Artikel verschenen in de CIB-edititie van DE ZONDAG  op 15 maart 2020.Het coronavirus: steunmaatregelen en praktische tips voor werkgevers en belastingplichtigen

Onze partner Baker Tilly houdt ons op de hoogte betreffende de getroffen maatregelen. 

 

Het coronavirus:

steunmaatregelen en praktische tips voor werkgevers en belastingplichtigen

 

Het coronavirus treft vele ondernemingen. Wat kan en moet u als werkgever precies doen? Welke steunmaatregelen reikt de overheid aan? Hier vindt u alvast antwoorden op een aantal vragen rond:

 

â–º Maatregelen m.b.t. personeel

â–º Maatregelen RSZ

â–º Fiscale maatregelen

â–º Maatregelen voor zelfstandigen

â–º Maatregelen Vlaanderen

â–º Maatregelen Brussels Gewest

â–º Maatregelen Wallonië

 

Lees hier verder 

 Handboek aannemingsrecht: exclusieve aanbieding voor CIB-leden

 

CIB/feXpro-lid en juridisch adviseur van CIB Oost-Vlaanderen/feXpro, Meester Frank Burssens schreef een nieuw boek over aannemingsrecht.

Een must have binnen de vastgoedwereld. FEXPRO en CIB-leden kunnen het uitgebreide naslagwerk nu aanschaffen aan verminderde prijs!

Alle informatie vindt u in de folder in de bijlage.


Lees verder:

Golfevent 26 juni 2019 - Oudenaarde

Prachtige dag op de Golf -en Countryclub te Oudenaarde.